5 משטחים מנצחים למטבח
חלקם נכונים וחלקם יישארו בגדר מיתוס ותו לא. ראשית, יש להפריד בין חומרים סינטטיים לחומרים טבעיים.
משטחי מטבח מחומרים טבעיים
משטחי מטבח מחומרים טבעיים כוללים את השיש, האוניקס והגרניט.
הדעה הרווחת מצביעה על הגרניט כמשטח האולטימטיבי למטבח בשל חוזקה ועמידותה.
על תכונות החומר אין ויכוח, הגרניט אכן אינה נשרטת ואינה רגישה לחום, אך עובדה זו אינה צריכה לבטל את השיש כחומר המתאים למשטחי מטבח.
משטח עבודה למטבח עשוי גרניט בעיבוד מבוקע
זה נכון שהשיש רגיש יותר מהגרניט ולא כדאי לנסות להשאיר עליו פרוסת לימון או טיפות יין למשך לילה שלם, אבל, שימוש סביר, כולל בישול והכנה, על משטח שיש לא חייבים להסתיים בתוצאת חירוב שלמה.
אם תזכרו לשים את הלימון בצלוחית ולהניח את בקבוק היין על מצע שימנע מגע ישיר עם המשטח, משטח השיש יוכל לשרת אתכם נאמנה שנים רבות מאוד.
שיש אינו גרניט אך הוא גם לא עשוי מסוכר.
משטחי שיש למטבח הם משטחים שבתחזוקה בסיסית בלבד יוכלו לשרת אתכם תקופה ממושכת מאוד.
משטחי שיש למטבח הם משטחים שבתחזוקה בסיסית בלבד יוכלו לשרת אתכם תקופה ממושכת מאוד
האוניקס דינו כדין השיש, מבחינת מידת הרגישות והתחזוקה.
אבן האוניקס היא אבן בעל שקיפות וניתן להאירה הגופי תאורה נסתרים ולהעניק בכך למשטח המטבח מימד עיצובי נוסף, שמאוד קשה להתחרות בו.
אחת המגמות המובילות כיום הוא שילוב החומרים.
ברוב המקרים בבניה המודרנית קיים משטח עבודה המותקן מעל לארונות המטבח התחתיים ובנוסף לו, ממוקם אי ובמקרים אחרים גם דלפק.
כל אחד משלושת האלמנטים הללו יכול להיות מאובזר במשטח עבודה אחר – שיש, אוניקס וגרניט. מה שחשוב לזכור הוא שתחזוקת משטחי השיש קלה בהרבה ממה שניתן להבין והדבר פותח אפשרויות של שילובים וסגנון.
כיור בנוי מגרניט יוצר רובד נוסף של סגנון
משטחי מטבח מחומרים סינטטיים
אין ספק שמי שמוביל את תחום משטחי המטבח הסינטטיים היא אבן הקיסר.
תרכובת החומרים הייחודית מייצרת אבן בעלת מראה הומוגני, קלה לתחזוקה ומותאמת למטבח.
מבחינת עמידות ורגישויות מזכירה אבן הקיסר את השיש.
גם עליה אין להשאיר דברים חומציים וגם היא רגישה לחום, אך לא ברמה שאינה מתאימה לתפקד כמשטח עבודה.
אבן קיסר מהווה סטנדרט במרבית הפרויקטים הקבלניים בישראל בין אם מדובר בסטנדרט בינוני ובין אם מדובר בסטנדרט גבוה מאוד.
תפיסת הקיסר נתפס כאבן אופטימאלית למטבח בעוד הבחירה בשיש מלווה בחשש מה.
חשוב להבין שמבחינת הרגישות שני החומרים מתנהגים באופן דומה ושניהם מתאימים למטבח.
חומר סינטטי נוסף שמהווה חלופה למשטחי המטבח הוא הפורצלן.
משטחי הפורצלן הם משטחים הומוגניים, חזקים ביותר, עמידים בפני חום ושריטות ומזכירים בתכונותיהם את משטחי הגרניט.
משטחי הפורצלן הם משטחים הומוגניים, חזקים ביותר, עמידים בפני חום ושריטות ומזכירים בתכונותיהם את משטחי הגרניט
ולגבי הבחירה, מדובר בשיקולים סובייקטיביים בעיקרם.
כמעט ולא קיים חומר שאינו מתאים כמשטח מטבח
. השאלה הנכונה שצריכה להישאל היא מה אופיים של המשתמשים ובהתאם לכך לבחור את החומר.